Hjerterum for jordemoder-studerende og nye jordemødre

Velkommen til dette sted, der er skabt for lige præcis at støtte og guide dig til et liv i mere overskud og glæde, mere ro og balance. Både i dit studieliv men også hjemme samt i det spændingsfelt, der ofte opstår derimellem, når man arbejder på skiftende tider og i et fagligt felt, der kræver fuldt nærvær, skarphed og mentalt overskud - hver dag. 

Jordemoder & Coach Camilla Kristiansen

Jeg går vejen sammen med dig


Herunder kan du se mere om mine mentor- og coachingforløb for jordemoderstuderende og nye jordemødre. Er du i tvivl om, hvad der vil være det bedste for dig, så tøv ikke med at booke en gratis afklarende samtale, hvor vi sammen stiller skarpt på lige netop dine ønsker og behov. 

Gratis afklarende samtale


Jeg vil altid anbefale dig at booke en gratis afklarende samtale med mig, inden du beslutter dig for, om du ønsker et samarbejde med mig. Her stiller vi skarpt på din livssituation og på de ønsker og behov, du har lige nu og her - samt på længere sigt. Og på, hvordan et samarbejde med mig kan hjælpe dig videre i den rigtige retning. Samtalen er helt uforpligtende for os begge og det er her, vi finder ud af, om kemien er i orden - om vi "matcher" hinanden. 

Jordemoder & Coach Camilla Kristiansen
Baby Ane og jordemoder Camilla

Coaching for jordemoderstuderende og nye jordemødre


Coaching er for dig, der ønsker at arbejde med din egen personlige udvikling for at opnå større ro og balance samt mere glæde og overskud i hverdagen. Her får du også støtte og sparring på konkrete udfordringer, hjælp til at slippe bekymringer og tankemylder, hjælp til at sætte nye mål for din fremtid, hjælp til at opnå en større work life balance - det er dine ønsker og behov, der sætter dagsordnen. 

Powerforløb for jordemoderstuderende


Powerforløbet for jordemoderstuderende er det forløb, jeg selv ville have elsket, da jeg var studerende. I forløbet her lærer du at stå stærkt i dig selv. Du lærer at kontrollerer dine tanker, følelser og handlinger, at gå ud i verden med et positiv og powerfuld attitude, at holde fokus i nuet, være produktiv og skabe tid og plads til det, du ønsker mere tid til. 

jordemoderstuderende
Real Magic Masterclass

10 uger til den vildeste udvikling


Her er det ultimative 10 ugers forløb til dig, der ønsker at arbejde seriøst med din personlige udvikling og lære alt om, hvordan dit sind fungerer, og hvordan du skaber de resultater, som du ønsker i dit liv - hvad end det drejer sig om sundhed, mentalt overskud, bedre relationer, økonomi eller karriere. 

I løbet af tre samtaler med Camilla fik jeg fyldt nye redskaber i min værktøjskasse, som hjælper mig til at se på mig selv med anerkendende og tillidsfulde øjne, når jeg hopper i min uniform på fødegangen. For mig betyder det, at knuden i maven ikke længere er fast følgesvend inden jeg skal i vagt, og det gør helt sikkert min tid som nyuddannet jordemoder mere tryg og rar at være i. Jeg vil anbefale alle nyuddannede jordemødre at gøre det samme. Det føles som en lille gave, et dagligt kram til sig selv.
- Mille

Mit jordemoderliv


Med de 18 år jeg har været jordemoder, ved jeg alt om, hvordan det er at stå på fødegangen med et andet menneskes liv i hænderne og vide, at det er mig, der har ansvaret, både for selve fødselsforløbet, at mor og barn kommer sikkert igennem. Men også for stemningen på fødestuen og kommunikationen på stuen, altså for at parret får en god oplevelse, som de kan gå styrket fra og starte deres forældreskab på.


Det er fuldstændigt fantastisk at have den rolle. Og det var lige præcis derfor jeg valgte at uddanne mig til jordemoder. Et valg jeg aldrig har fortrudt. Men ligeså fantastisk det er, ligeså tungt kan ansvaret også føles på de dage og de perioder i livet, hvor man måske ikke selv er i overskud.


Derfor ved jeg også, hvordan det er at tage arbejdet med hjem. Hvordan det er at træde ind af døren, mentalt og fysisk drænet og føle mig som verdens dårligste mor for mine børn. Og jeg ved, hvordan det er at føle sig presset til at blive ekstra på arbejdet eller tage en ekstra vagt - og skulle vælge mellem at føle skyld og utilstrækkelighed overfor enten min familie eller mine kolleger. En situation, der bare føles dårlig, uanset hvad man gør.


Ved at arbejde med min egen personlige udvikling har jeg nu lært at tage ansvaret hjem til mig selv, og det har givet mig et overskud og en ro og balance, som jeg aldrig tidligere har kendt. Jeg føler mig fri og ved, at jeg selv skaber min virkelighed. Det er så vidunderligt, at jeg må knibe mig selv i armen for at tro på, at det er sandt. Og mit brændende ønske er at give dig den samme oplevelse. At tage dig med på en rejse, som du aldrig kommer hjem fra - og aldrig ønsker at komme hjem fra. En rejse, hvor DU er kaptajnen, der sætter destinationen.


Jeg forstår nu, at jeg tidligere levede i en reaktiv tilstand, hvor alt det, der foregik omkring mig påvirkede mine tanker og følelser, og dermed mit humør. Jeg kunne for eksempel være vred eller ked af det i flere timer, hvis nogen sagde noget negativt til mig. Eller være bekymret på forhånd for, hvordan en kommende situation ville gå. Fordi jeg tillod, at negative tankemønstre og bekymringer fyldte mit sind og dermed også påvirkede mine følelser og min adfærd og mine oplevelser i den fysiske verden. Og DET har jeg ændret fuldstændigt! Nu er det mig, der vælger mit eget humør og mine egne tanker, og hvilken befrielse det er! Jeg fortryder intet i mit liv, for jeg ved, at alt er, og altid har været, lige som det skal være - også de svære perioder. Men kunne jeg ændre én ting, så ville jeg gå tilbage og give mig selv de indsigter, jeg har nu, så jeg kunne have brugt endnu mere tid på at leve, som jeg gør nu.


Mit hjerte brænder for at hjælpe jordemoderstuderende til mere glæde og overskud samt ro og balance i hverdagen, fordi jeg ved præcis, hvordan det er at arbejde i et felt, der er så fantastisk og meningsfyldt samtidig med, at det også er mentalt og fysisk krævende og foregår i et arbejdsmiljø, der kan være både travlt og hårdt. 


At være jordemoder er helt særligt, det er at være sammen med mennesker i den allermest livsforandrende tid og i de allermest skelsættende øjeblikke - på godt og ondt. Det er absolut nærvær og omsorg for den enkelte. Det er at kunne være i roen og stilheden, at holde i hånd, være langsom og rolig. Det er at kunne tune ind på andre mennesker, tage ansvaret, træffe vigtige beslutninger på egen hånd og arbejde selvstændigt. Det er at være intuitiv og bruge alle sanser i sit arbejde i kombination med en knivskarp teoretisk viden og praktiske færdigheder, der siger spar to! Det er action, fastsiddende skuldre, post partum blødninger, akutte kejsersnit, liv og død, krisehåndtering og tværfagligt samarbejde. Det er faktisk den vildeste diversitet! 


Jeg ved, at enhver der uddanner sig til jordemoder er fuldt ud bevidst om den diversitet og de yderpunkter, som jordemoderlivet kommer til at byde på. At det i virkeligheden er det, der er så tiltrækkende ved faget. Og jeg ved også, at enhver der uddanner sig til jordemoder har et dybfølt ønske om at hjælpe andre mennesker og at gøre en forskel. Det er fællestræk hos os alle. 


Men selvom vi har meget til fælles, så er vi også forskellige. Nogle jordemødre trives bedst med det akutte arbejde, trives med at være en del af et velsmurt team, hvor det hele bare kører på skinner, når det skal gå tjept. Trives med at få det hele til at gå op i en højere enhed midt i kaos. Hvor andre elsker det "langsomme" jordemoderarbejde, at gå ind på en fødestuen og lukke døren. Kontinuiteten, nærværet, hjemmefødslerne, amningen og familliedannelsen. Og andre igen har det bare super godt med variationen. 


Uanset hvad, så er jordemoderfaget noget for sig - det er et fag, hvor man nogle dage kører fra arbejde med armene helt oppe over hovedet, og andre dage med tårene trillende ned ad kinderne. Der er dage, hvor man tænker "Hvor var jeg god i dag, hvor har jeg bare gjort det godt" og andre dage, hvor man tænker "Var det min skyld? Skulle jeg have...? Hvad nu hvis...?"


Det at være jordemoder kræver et helt særligt mentalt overskud og en evne til at "hive sig selv op" i enhver situation. Og det oplever jeg på mange måder, at vi står meget alene med, hvilket er hele baggrunden for mit arbejde med at lave coaching- og mentorforløb specifikt for jordemødre.


Jeg oplever, at vi står meget alene i forhold til behovet for ros og anerkendelse af, at vi gør det godt, behovet for at gøre en forskel og at gøre vores arbejde godt - også når der er travlt. I forhold til at sætte sunde grænser for os selv, når vi bliver "pisket" videre til den næste fødende, før vi er klar - eller føler os presset til at tage en ekstra vagt. I forhold til først og fremmest at være i balance og ro med os selv for at kunne hjælpe andre. I forhold til at skabe en sund balance mellem arbejds- og privatliv. I forhold til at arbejde på alle tider af døgnet og alle dage på året. I forhold til bekymringer og frustrationer over tingenes tilstand på de danske fødesteder, hvor der mange steder er massiv personalemangel og mange udækkede vagter.  


Hvis du kan nikke genkendende til ovenstående, så vid, at du ikke er alene om det, og at du ikke behøver at være alene med det mere. Jeg er klar til at give dig støtte, coaching og sparring, så du kan finde et større overskud samt mere ro og balance i livet; både på arbejdet og hjemme samt i spændingsfeltet derimellem. 

Jordemoder & Coach Camilla Kristiansen


Måske du, ligesom jeg, har oplevet noget af dette?


At stå med et andet menneskes liv i hænderne - også på dage, hvor dit eget overskud er i bund.At gå på kompromis med din faglighed og menneskelige værdier på grund af travlhed.At være så træt efter en nattevagt, at du ikke kan finde din bil og overvejer, om det er sikkert for dig at køre hjem (hvis du finder den).At komme hjem fra en travl vagt på fødemodtagelsen og føle, at du kommer til at eksplodere, hvis dine egne børn stiller dig bare ET spørgsmål.


At være så rystet i din grundvold over et voldsomt forløb, at du overvejer, om du vil kunne fortsætte med at arbejde som jordemoder. At skulle vælge mellem at sige ja til en ekstra vagt og føle skyld overfor din familie - eller sige nej og føle skyld overfor dine kolleger.At gå på kompromis med dine egne behov for søvn, væske og mad for at hjælpe andre. At tude på vej på arbejde efter at have sagt farvel til dine børn - juleaften. At takke universet for at holde hånden over dig, de dage hvor alt gik godt på trods af, at du ikke havde tiden til at passe dit arbejde så godt, som du burde. At lade en hel dag være ødelagt ved tanken om den nattevagt, der venter forude.At føle, at det du gør aldrig er (godt) nok, selvom du gør det allerbedste, du kan.At det er hårdt at være fuldt ud nærværende og og klar i hovedet i 12 - 24 timer i træk. 


Skal vi arbejde sammen?


Din første afklarende samtale er altid helt gratis og uforpligtende

Kontakt mig

Har du spørgsmål, så tøv ikke med at kontakte mig. Jeg er her for at hjælpe dig!